COACHING: Ontwikkeling op maat

 

U wilt het beste uit uw mensen halen. Uw medewerkers boeiende ontwikkelingsmogelijkheden bieden waardoor u hen aan uw organisatie kunt binden. En wellicht vindt u het ziekteverzuim te hoog. Mensen zijn het meest productief als zij zich in alle opzichten optimaal voelen. Dat is precies wat ZoomAdvies met individuele of teamcoaching en teamintervisie beoogt. Het zijn vormen van begeleiding die zijn gericht op persoon, houding en gedrag. Teamcoaching en teamintervisie versterken bovendien de kracht van de groep. Ze verbeteren de onderlinge samenwerking en de teamleden komen positief kritisch tegenover elkaar te staan.

Op het vlak van coaching hanteert ZoomAdvies verschillende stijlen: van motiveren tot confronteren. We maken gebruik van NLP-interventietechnieken en van tal van andere instrumenten als vragenlijsten, rollenspel en praktijkopdrachten. Uiteindelijk draait het erom dat coachees dusdanig geholpen worden dat zij een stap in hun persoonlijke ontwikkeling kunnen zetten. Niet voor niets is ons motto “Ogen-blik voor verandering”.

ZoomAdvies laat zich leiden de richtlijnen van het NOBCO en hanteert de volgende werkwijze: persoonlijke intake met de coachee, al dan niet samen met u als opdrachtgever; offertevoorstel; vijf tot maximaal tien coachingsgesprekken; evaluatie met de coachee en met de opdrachtgever.